Band

Na početku beše ideja! Beše baš pred sam kraj vremena u kojem su ideje hodile ovim svetom. Poznavali su se svi od ranije, ali nikada do tada se nije postavila takva vizija u kojoj bi zajedno stvarali sopstvenu muziku. Na bini malog kluba, u malom vojvodjanskom mestu vizija je nastala sama od sebe. Rezultanta okolnosti, navela je Kokoru i Baraća da jedan u drugom vide adekvatnog kolaboranta za nešto novo, drugačije. Dolazak globalne pošasti samo je ubrzao proces realizacije, postavio još nekoliko vizija i iscedio poslednje kapi ideja za razmatranje.  Ideje o (ne)srazu i ono malo slobode koje nam je ostalo, duh novonastalog vremena, neke zaboravljene kompozicije koje nisu ostvarene u prethodnim bendovima…sve to, držeći se jednom rukom za okvir delovanja, muzički prostor omeđen alternativnim, hard rokom I art-pop senzibilitetom. 


Od ideje, pa do benda, koji komponuje i svira svoje numere, bilo je potrebno više od godinu dana uz nekolicinu paralelnih procesa. Ideja je tražila svoj put, dok se nije iskristalisala postava koja joj je dala život, otelotvorivši je u vidu prvih 15 pesama, koje je Nepalac predstavio svojim prvim nastupom, avgusta 2022.godine, a koje su u fazi snimanja već koncipiranog prvog albuma.  Postava kojoj je to uspelo i čini bend Nepalac je: 


Nebojša Barać - vokali, klavijature
Branislav Kokora - gitare
Željko Ćurčić - bas gitara
Nikola Veličković - bubnjevi i perkusije
Siniša Stanojević - gitare


 


Bend je u prethodnom periodu stvorio 30-ak kompozicija i izabrao 17, koje su u procesu snimanja već koncipiranog prvog albuma. Za sada su urađena četiri spota, za numere "Beton", "Jedno Mesto", “Trag” I “Kao u stripu da živim”, koje se mogu naći na platformama YouTube, SoundCloud I Bandcamp.


Nepalac deluje potpuno u "Do It Yourself" modu, bendu je na raspolaganju kućni muzički studio I mala filmska laboratorija, a u jesen 2022.godine uspostavljena je saradnja sa studiom "GIS-glazbena produkcija Rijeka", gde je Matej Zec (Let3) , uradio mastering singlova "Trag" i "Kao u stripu da živim".


Singlovi "Beton", "Jedno mesto", “Trag” I “Kao u stripu da živim”, slušani su I onine I putem  radio stanica širom regije. Izdvojili bismo izbor za Hit dana Radia 202 (“Kao u stripu da živim”), I izbor za hit dana I za hit godine na Radio Trebinju u emisiji Darka Kurtovića (“Beton”).


Tokom vremena Nepalac je stvorio naviku da konstantno ima probe, stvara, snima nove pesme i spotove. Okvirni plan je izlazak singla za singlom  (uz propratne spotove), dok se ceo prvi, koncipirani album ne predstavi publici. 


Nepalac se uživo, prvi put predstavio domaćoj, zrenjaninskoj publici avgusta 2022.godine u okviru "Zrok" festivala, kada su sedamdesetominutnim nastupom pobrali simpatije prisutnih. Nastupom u zrenjaniskom klubu Zeppelin, jesenas, bend je nastavio sa koncertnim delovanjem i proleće I leto 2023. su planirani za promotivne i koncertne aktivnosti benda, čime bi se priča uobičila I zatvorio prvi krug delanja Nepalca.